Vinařství slavného herce Gerarda Depardieu se nachází v centru oblasti AOC Anjou. Sklepy i se zámeckou usedlostí zakoupil herec roku 1989 a od té doby jsou vinice rozšiřovány až na současných 120 ha. Snaha o zachování co nejvyššího podílu ručních prací, tradičních postupů a technologií, umožňuje vznik vín odrážejících základní životní filozofii Gerarda Depardieu o svobodě a nespoutanosti lidského ducha.

www.chateaudetigne.com - Oficiální stránky vinařství Chateau de Tigné.


Gerard Depardieu - Chateau de Tigné

Cabernet d' Anjou

Cabernet d' Anjou
100% Cabernet Franc. Růžové typické Anjou víno s intenzivním aroma malin a kandovaného ovoce, v ústech plné se sladkou chutí jahod, malin a letního ovoce. Víno se hodí k bílým omáčkám, těstovinám i dezertům a sýrům s ušlechtilou modrou plísní. Teplota podávání je 8° C.

—————

l'Insoumis blanc

l'Insoumis blanc
100% Chardonnay. Velmi elegantní vyjímečné víno (výběr z hroznů) s intenzivním aroma ušlechtilých dřevin a skořice jež dozrávalo v sudech barrique. Víno se hodí ke světlím masům, rybám a lehčím pokrmům středomořské kuchyně. Podávejte při teplotě 8 - 10 °C

—————

Le Voleur De Chenin

Le Voleur De Chenin
A další bílé víno z „dílny“ Gerarda Depardieu. V tomto případě z apalace Anjou AOC - „veverka“ Le Voleur Chenin 2007 z Chateau de Tigne. Stoprocentní Chenin blanc zrál l6 měsíců v akátovém sudu, který víno políbil velmi delikátně. Projevilo se to ve vůni i chuti. Vůně výrazná, ovocná i minerální s jemným nádechem koření. V nasládlé a pikantní chuti se mísilo ovoce, minerály, koření, včetně vanilky. Chuťově nesmírně zajímavé a pro mnohé nepochybně netradiční víno velmi dobré kvality.

—————

Les Maillones

Les Maillones
100% Chenin blanc. Bílé víno s elegantním aroma, chutí po zralém ovoci a koření v ústech plné s dlouhým dozněním. Víno se hodí k rybám, světlým omáčkám a středomořské kuchyni. Podávejte při teplotě 9 °C

—————

Rose d'Anjou

Rose d'Anjou
100% Grolleau. Lehké svěží víno s jemnou kyselinkou a  sladkou ovocnou chutí v závěru. Víno se hodí především k lehčím úpravám mas, rybám a těstovinám. Podávejte při teplotě 6 - 8 °C

—————


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode